Wij krijgen regelmatig vragen over het toernooi. De meest gestelde vragen staan hieronder. Klik op een item om het antwoord te zien.

Als ik niet al m'n EP series nodig heb, krijg ik dan m'n geld terug?

Met een Entry Package mag je drie entries spelen in de series van zondag t/m donderdag voor slechts 300 euro. Het is mogelijk een serie te annuleren maar we geven geen geld terug. Een entry verschuiven naar vrijdag of zaterdag betekend dat die entry zal worden beschouwd als een nieuwe entry. Deze (re-)entry zal dan volledig betaald moeten worden.

Mag ik tijdens de games het baloppervlak aanpassen?

Nee, dit is niet toegestaan. In de EBT Rules 2018 staat in hoofdstuk 30 het volgende:

30.3
Adjusting of the surface of the bowling ball, by means of scrub sponges, scoring pads, and polish that are on the list of approved products, may be done only in between qualification squads and final steps, before qualification squads and final steps and during practice sessions before qualification squads and final steps.

30.4
Altering the surface of the bowling ball by means of bonded or coated abrasives, may be done only in between qualification squads and final steps, before qualification squads and final steps and during practice sessions before qualification squads and final steps.

Het is dus alleen toegestaan voor aanvang van de serie (eventueel tijdens het ingooien), en tussen de series en finales.

Ik kan m'n inschrijving niet annuleren met EntriesOnline

Het is niet mogelijk om via EntriesOnline.nl een inschrijving te annuleren. U kunt daarvoor een email sturen aan . Ieder jaar zijn er bowlers die zich inschrijven zonder de intentie om ook daadwerkelijk deel te nemen. Zgn. 'Late Cancellations' zullen worden bestraft, en een excuus als "Ik heb twee maanden geleden online geannuleerd" zal dan ook niet worden gehonnoreerd.

Als ik mijn serie verbeter, vervalt daarmee mijn Earlybird score?

Nee, de scores uit de Earlybird veranderen niet als je later in het toernooi een hogere serie gooit. Stel je gooit in een van de Earlybird series een score van 1240, en op vrijdag verbeter je die score tot 1241. Uiteindelijk blijkt die 1241 niet genoeg voor rechtstreekse plaatsing in de finale. Op dat moment gaat de 1240 uit het Earlybird klassement tellen.

Hoe laat moet ik me melden voor mijn serie?

U dient zich uiterlijk 45 minuten voor aanvang van uw serie (dus ook voor een re-entry) te melden bij het wedstrijdsecretariaat. Als alle spelers die aanwezig zijn hebben ingeschreven zullen de ontbrekende spelers een keer worden omgeroepen. Als u niet aanwezig bent wordt uw plaats vergeven aan de eerste speler van de wachtlijst (tenzij u heeft aangegeven later te arriveren).

Kan ik een re-entry cancellen tijdens het toernooi?

Ja, u dient dit wel bij voorkeur onmiddelijk na afloop van uw serie te melden bij de organisatie. Een half uur voor aanvang van de serie is het niet meer mogelijk een re-entry te cancellen.

Ik wil van serie wisselen, kan dat?

Ja, u kunt gewoon inloggen op entriesonline.nl en daar kunt u uw series wijzigen. Het is niet mogelijk om al uw entries te cancellen, daarvoor dient u een email te sturen aan  
Tijdens het toernooi kunt u series wijzigen door dit melden bij het wedstrijdsecretariaat, de website EntriesOnline is dan gesloten.

Wat wordt het oliepatroon?

Het oliepatroon zal uiterlijk één week voor aanvang van het toernooi bekend worden gemaakt.

Wat wordt de Cut Off?

Ik denk 1.355...

Maar 100% zeker weet ik dat ook niet!

Is er een wachtlijst?

Ja, zodra er één serie vol is wordt er een wachtlijst geopend. Neem contact met ons op als u zich wil opgeven voor de wachtlijst.

Er is één wachtlijst voor alle volle series. Mocht er in een volle serie een plaats vrij komen dan wordt de eerste speler van de lijst omgeroepen. Deze speler heeft dan de keus om de serie te spelen. In dat geval wordt zijn naam van de lijst gehaald en schuift de volgende speler op de wachtlijst een plekje op. Als de speler besluit niet te spelen, blijft zijn naam op de wachtlijst en wordt de volgende speler omgeroepen.

Uw naam kan slechts één keer op de wachtlijst staan. Zodra u besluit een serie te spelen is het mogelijk om u opnieuw op te geven. U komt dan weer onderaan de lijst.

Ik heb een Entry Package geboekt, mag ik iedere serie apart betalen?

Nee, een Entry Package moet voor aanvang van uw eerste serie in zijn geheel worden betaald.

Die korting van 20 euro, geldt dat voor alle series die ik heb geboekt?

Als u voor 01.03.2018 uw series boekt, krijgt u een korting van 20 euro. Deze zal worden verrekend bij het inschrijven met uw eerste entry of entry package. De korting geldt niet voor re-entries.

Hoe werkt de korting in serie 4?

Een speler uit de U21 of 50+ categorie krijgt in alleen in serie 4 een korting van 50% op het inschrijfgeld. Je meldt je aan bij de organisatie om in te schrijven voor de serie en dan geef je aan dat je recht hebt op de korting. Wij controleren dan de geboortedatum op je bowlingpas en als alles klopt krijg je 50% korting op je inschrijfgeld. De korting geldt voor entry en re-entry.

Heb je als U21 of 50+ speler een entrypackage, dan kun je ook deelnemen aan serie 4 maar krijg je geen extra korting.

Wanneer val ik in de U21 categorie?

Als je op de laatste dag van het toernooi nog niet de leeftijd van 21 jaar hebt bereikt val je in de categorie U21. Dus als je bent geboren na 22.04.1997.

Wanneer val ik in de 50+ categorie?

Als je op de dag voordat het toernooi begint minimaal 50 jaar jong bent val je in de categorie 50+. Dus als je bent geboren voor 15.04.1968.