Nieuwsbrief

  • Hammer Bowling
  • Hammer Bad Intentions Hybrid
  • Hammer Carbon Fiber
  • Bowler ID
  • Viral Solid

Reglement

Event:
Single toernooi, dames en heren mixed. Dames ontvangen 8 pins handicap per game. Als gevolg van deze handicap is 292 de maximum scratch score voor dames.

Locatie:
Dolfijn Bowling Tilburg, Ringbaan Oost 2a, 5013 CA  Tilburg, Nederland (map)

Voorronden:
6 games Amerikaanse Speelwijze. Baanwisseling na iedere game. Maximaal twee spelers per baan.

Re-entry:
Re-entry is toegestaan. Bij een re-entry telt de hoogste score. Bij aanmelding kunnen maximaal twee re-entries worden gereserveerd. Meer re-entries alleen indien beschikbaar tijdens het toernooi. Er kunnen maximaal 2 entries op vrijdag-zaterdag vooraf worden geboekt.

Finales:
40 spelers plaatsen zich voor de finale:
De spelers 1-2 na de voorronden plaatsen zich rechtstreeks voor Final Step 3.
De spelers 3-8 na de voorronden plaatsen zich rechtstreeks voor Final Step 2.

De 32 spelers die zich kwalificeren voor Final Step 1 zijn:
1. De spelers 9-30 na de voorronden.
2. De Top 4 van de Desperado Squad
3. De 6 spelers met de hoogste pinfall uit de series gespeeld t/m woensdag 3 februari 2015.
Indien een speler uit het klassement van 31.01 - 03.02 zich plaatst bij de spelers 1-30 zal de volgende speler uit de stand van 31.01 - 03.02 zich plaatsen.

Final Step 1:
32 bowlers spelen 4 games. De beste 18 bowlers na vier games plaatsen zich voor Final Step 2. De overige spelers worden geklasseerd 27-40 op basis van de pinfall in Final Step 1.

Plaatsing voor Final Step 2-5:
In ronde 2-5 worden de spelers geplaatst op basis van hun pinfall in de voorgaande ronde.
In Final Step 2 worden de spelers 3-8 na de voorronden geplaatst als 1-6.
In Final Step 3 wordt de Top 2 na de voorronden geplaatst als 1-2.

Final Step 2:
24 bowlers (Spelers 3-8 na de voorronde + Top 18 van Final Step 1). Vier spelers per banenpaar spelen twee games Amerikaanse speelwijze. De beste twee spelers per banenpaar gaan door naar Final Step 3. Ook de twee beste nrs. 3 van ieder banenpaar plaatsen zich voor Final Step 3 (Lucky Losers). De overige 10 spelers worden geklasseerd 17-26 op basis van de pinfall in Final Step 2.

Final Step 3:
16 bowlers (Top 2 na de voorronden + 12 winnaars van Final Step 2 + 2 Lucky Losers). Vier spelers per banenpaar spelen twee games Amerikaanse speelwijze. De beste twee spelers per banenpaar gaan door naar Final Step 4. De overige 8 spelers worden geklasseerd 9-16 op basis van de pinfall in Final Step 3.

Final Step 4:
8 bowlers (8 winnaars van Final Step 3). Vier spelers per banenpaar spelen twee games Amerikaanse speelwijze. De beste twee spelers per banenpaar gaan door naar Final Step 5. De overige 4 spelers worden geklasseerd 5-8 op basis van de pinfall in Final Step 4.

Final Step 5:
Vier spelers per banenpaar spelen twee games Amerikaanse speelwijze. De pinfall over de twee games bepaald de eindstand 1 t/m 4.

Ranking Points EBT 2016:
In dit toernooi ontvangen de top 50 heren en top 50 dames dubbele ranking points voor de European Bowling Tour 2016. Deze ranking points zullen als volgt worden bepaald:
1. Eindpositie in het toernooi.
2. Als bowlers in dezelfde ronde worden uitgeschakeld; stand na die ronde.
De top 12 heren en top 12 dames van de European Bowling Tour 2016 worden uitgenodigd voor de EBT Masters 2017, die op 27 februari 2017 in Dolfijn Bowling Tilburg worden gehouden.

Ex-Aequo:
Voorronden
Bij een gelijke stand is de hoogst gepositioneerde speler de speler met het hoogste score uit de voorronde minus de score van de laagste game. Mocht er daarna nog steeds een gelijke stand zijn dan telt het totaal minus de twee slechtste games enz.

Desperado
Indien er een gelijke stand is beslissend voor een plek in de finale dan zal er een 9e en 10e frame worden gespeeld, net zolang totdat een beslissing is gevallen

Final Step 1
Indien er een gelijke stand is beslissend voor een plek in Final Step 2 dan zal er een 9e en 10e frame worden gespeeld, net zolang totdat een beslissing is gevallen. In alle andere gevallen van gelijke stand in Final Step 1 zal een procedure gelijk aan de voorronde worden gehanteerd.

Final Step 2-5
bij een gelijke stand beslissend voor een plaats in de volgende Final Step, of een gelijke stand beslissend voor de Top 4 van de einduitslag, zal er een 9e en 10e frame worden gespeeld, net zolang totdat een beslissing is gevallen.

In alle andere gevallen van gelijke stand in Final Step 2-4, zal de plaatsing in de final Step de volgorde bepalen.

Inschrijfgeld:
Zie speelschema.

Opbouw inschrijfgeld:
Baanhuur: € 17,75; Prijzengeld: € 125,60; Organisatiekosten: € 3,65; Afdrachten aan NBF, ETBF, WTBA en EBT: € 5,90

Toernooierkenning:
Dit toernooi heeft NBF-erkenning 2016/A449. De toernooileiding heeft van het NBF-bestuur dispensatie gekregen om het toernooi volgens deze formule te mogen organiseren. Tevens heeft het toernooi een ETBF- en een WTBA-erkenning.

Overigen:
In alle zaken waarin dit reglement niet voorziet, zal de wedstrijdleiding aan de hand van WTBA en NBF Reglementen een bindende uitspraak doen.

European Bowling Tour European Tenpin Bowling Federation Dolfijn Proshop Kegel Hammer Dolfijn Bowling Tilburg World Tenpin Bowling Association Kegel Training Center Europe NL Van Bezouw